woensdag, oktober 15, 2008

Stroomstoring in centrum Rotterdam

ROTTERDAM - Het centrum en het noorden van Rotterdam hebben woensdagochtend korte tijd last gehad van een stroomstoring.
Even voor 09.00 uur viel de elektriciteit uit. Ruim een uur later was de stroomvoorziening grotendeels weer hersteld.
Afgezien van het gestremde treinverkeer van en naar Rotterdam, heeft de storing niet geleid tot grote problemen.
De storing ontstond om 08.50 uur in een verdeelstation. Volgens netbeheerder Stedin hadden 20.000 huishoudens en bedrijven geen stroom. Omstreeks 10.30 uur kwam het treinverkeer weer langzaam op gang.
Doorgaande reizigers tussen Schiphol en Den Haag naar het zuiden en vice versa moesten gedurende de storing omrijden via Utrecht en Den Bosch.
Volgens de politie heeft de stroomstoring geen noemenswaardige incidenten tot gevolg gehad. Ongevallen door niet-werkende verkeerslichten deden zich evenmin voor.
Alleen op de toegangsweg naar verkeersknooppunt Kleinpolderplein deden zich chaotische taferelen voor omdat de verkeerslichten waren uitgevallen.
Gestoorde verkeerslichtinstallaties waren er ook de oorzaak van dat het tramverkeer van de RET vertraging opliep.
De stroomstoring had verder geen gevolgen voor metro en tram zelf omdat die rijden op een apart elektriciteitsnet, liet een woordvoerster weten.
De RET heeft wel de NS geassisteerd door bussen ter beschikking te stellen als alternatief voor de uitgevallen treinen tussen Gouda en Rotterdam-Alexander.
De winkels in het centrum en noorden van de stad hebben weinig hinder ondervonden van de storing, meldde de ondernemersvereniging Rotterdam City. De zaken bleven gewoon open in een verder rustige stad.
Het mobiele telefoonverkeer is korte tijd gestoord geweest. De zendmasten zaten zonder stroom.
Ook Diergaarde Blijdorp in Rotterdam heeft woensdag last gehad van de grote stroomstoring. De dierentuin is overschakeld op noodvoorzieningen. "Die werken heel aardig", aldus een woordvoerder.
Alleen het meest noodzakelijke werd van elektriciteit voorzien. Bij de kassa's en de horeca was het volgens hem improviseren. De storing kwam erg ongelegen, omdat het herfstvakantie is.
(Bron)

Geen opmerkingen: