donderdag, oktober 16, 2008

Eén op de drie kinderen heeft rugpijn

Een derde van alle Britse kinderen blijkt al voor hun achtste verjaardag last te krijgen van rugklachten. Dit is meer dan een aantal jaar geleden.
Van de elfjarigen heeft zelfs 45 procent wel eens last van rugpijn. In 2002 had nog maar 29 procent van de elf- tot achttienjarigen rugklachten. Het onderzoek werd uitgevoerd door het British Chiropractic Association (BCA). Zij ondervroegen 1200 kinderen naar hun gewoontes en rugklachten.
Het BCA vermoedt dat de toenemende klachten te maken hebben met de passieve levensstijl van de kinderen. Bijna de helft van de kinderen zat het grootste deel van hun vrije tijd voor de tv of achter de computer. Een tiende gaf aan nooit te sporten.
Bovendien moet 72 procent van de kinderen op schooldagen bijna zes kilo aan schoolboeken meenemen. Tweederde draagt zijn rugzak met boeken maar over één schouder, waardoor de gewichtsverdeling over het lichaam niet goed is.
De onderzoekers vinden de resultaten verontrustend. Kinderen die last hebben van hun rug, zullen dit volgens hen op latere leeftijd waarschijnlijk ook hebben.
(Bron)

Geen opmerkingen: