donderdag, oktober 16, 2008

Familie cremeert moeder op barbecue

AMSTERDAM - Twee Amerikanen hebben hun bejaarde moeder en oma, Ramona Allmond (84), na haar dood gecremeerd op een barbecue in de achtertuin. Zij lieten de uitkering van de vrouw nog enkele maanden doorlopen.
De dochter van de overleden vrouw, Kathleen Allmond (50), en haar kleinzoon, Tony Ray (30), lieten de bejaarde vrouw na haar dood een week op bed liggen, voordat ze haar lichaamsdelen verbrandden op de barbecue in de achtertuin.
De twee meldden haar dood niet en ontvingen op die manier nog enkele maanden haar uitkering. Kathleen en haar zoon streken zo 25.000 dollar op.
De twee zijn zondag opgepakt door de politie in Corning in de Amerikaanse staat California. Zij worden verdacht van het verduisteren van grote geldbedragen, ouderenmisbruik en het laten verdwijnen van een lichaam.
Het onderzoeksteam van de politie vermoedt dat Allmond een natuurlijke dood is gestorven maar onderzoekt de toedracht van haar overlijden nog. Dat zei sheriff Paul Hosler tegenover persbureau AP.
Het opgepakte stel zei tegenover de politie dat Ramona in december 2007 gestorven is. Ze zouden de wens van hun moeder ingewilligd hebben om thuis te sterven en daar gecremeerd te worden.
De zaak kwam aan het licht toen een zoon van de bejaarde vrouw melding maakte van haar vermissing.
(Bron)

Geen opmerkingen: