dinsdag, oktober 14, 2008

CU-bestuurslid stapt op vanwege homoseksualiteit

AMSTERDAM - Bestuurslid Sander Chan van de Amsterdamse afdeling van de ChristenUnie (CU) legt per direct zijn functie neer. Chan is homoseksueel en ziet te weinig ruimte om daarmee nog langer binnen de partij te functioneren.
Afdelingsvoorzitter Chris van Andel bevestigde dinsdag een verhaal hierover in het Reformatorisch Dagblad. Chan deelde de voorzitter maandag per brief zijn beslissing mee.
Daarin schreef het bestuurslid dat hij niet uitsloot op enig moment een relatie met een man te zullen aangaan. Omdat daarvoor volgens hem geen ruimte is binnen het Amsterdamse CU-bestuur, besloot Chan op te stappen.
Van Andel zei de beslissing jammer te vinden, maar te respecteren. "Over homoseksualiteit wordt binnen het afdelingsbestuur verschillend gedacht. Een relatie zou inderdaad een moeilijk verhaal worden, ik kan me voorstellen dat je dan de eer aan jezelf houdt."
Een jaar geleden veroorzaakte het Amsterdamse deelraadslid Yvette Lont veel ophef, omdat zij vond dat praktiserende homoseksuelen bij de CU geen bestuursfuncties zouden mogen bekleden. Naar aanleiding van de discussie die binnen de partij losbarstte werd een gedragscode opgesteld, die stelde dat bestuursleden bij hun aanstelling verantwoording over hun leefwijze dienen af te leggen.
(Bron)

Godgeklaagd.

Geen opmerkingen: