woensdag, oktober 15, 2008

Utrechtse straatcoaches bedreigd

UTRECHT - Straatcoaches in de Utrechtse wijk Kanaleneiland worden bedreigd tijdens hun werk. Dat heeft de politie woensdag bevestigd. Afgelopen twee maanden hebben coaches vijf keer aangifte gedaan: vier keer van bedreiging en een keer van belediging.
In twee gevallen waren toezichthouders in de wijk met de dood bedreigd.
De gemeente heeft de straatcoaches eerder dit jaar ingehuurd om toezicht op straat te houden. Zij moeten bijdragen aan de rust op straat. Kanaleneiland heeft last van een groep jongeren die de buurt terroriseert met onder meer intimiderend gedrag.
Volgens een woordvoerder van de politie hoeven de straatcoaches niet angstig de straat op. Voor iedere dienst hebben de coaches contact met de politie op het bureau in de wijk.
"Bovendien zijn de lijntjes heel kort. Van de vijf aangiftes hebben we in vier gevallen de dader op heterdaad kunnen oppakken", aldus de zegsman. De daders zijn tussen de 16 en 20 jaar en wonen in de wijk Kanaleneiland.
Volgens de politie is de criminaliteit in Kanaleneiland de laatste maanden afgenomen. "Maar de wijk behoeft nog steeds extra aandacht."
De politie zegt er alles aan te doen om dit soort geweld in de wijk terug te dringen. "We nemen deze aangiftes erg serieus. Dit soort gedrag is echt onacceptabel", aldus de woordvoerder van de politie.
(Bron)

Waarom lopen die gassies daar dan nog rond?

Geen opmerkingen: