woensdag, oktober 15, 2008

Obama neemt grote voorsprong in peiling

WASHINGTON - De Democratische presidentskandidaat Barack Obama ziet zijn voorsprong op zijn Republikeinse rivaal John McCain groeien in de peilingen.
Volgens een peiling van het tv-station CBS en de krant New York Times kan Obama rekenen op de steun van 53 procent van de kiezers, terwijl McCain slechts aanspraak zou kunnen maken op 39 procent.
Obama zag zijn aanhang met 3 procent toenemen in vergelijking met de vorige peiling van CBS en New York Times op 6 oktober. De verkiezingen in de Verenigde Staten hebben plaats op dinsdag 4 november.
Een andere peiling, van de Los Angeles Times en Bloomberg, geeft iets kleinere verschillen. Obama staat volgens dit onderzoek op 50 procent, tegen 41 procent voor McCain. In september was de verhouding tussen de twee nog 49 om 45 procent.
Alle ogen zijn nu gericht op McCain tijdens het derde en laatste rechtstreekse tv-debat tussen de twee presidentskandidaten. Dat heeft woensdagavond vanaf negen uur (lokale tijd) plaats op de Hofstra-universiteit in de plaats Hempstead (staat New York).
(Bron)

Geen opmerkingen: