donderdag, oktober 16, 2008

Britten cel in voor seks op het strand

DUBAI - Een rechter in Dubai heeft donderdag twee Britten veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf voor seks op het strand. Ook moeten de man en vrouw 1000 dirham (ruim 200 euro) betalen voor het drinken van alcohol.
Na het uitzitten van de celstraf worden ze de Verenigde Arabische Emiraten uitgezet.
Michelle Palmer (37) en Vince Acors (34) werden onlangs schuldig bevonden aan het begaan van obscene handelingen op een openbare plaats. Ook hadden beiden diep in het glaasje gekeken op de bewuste avond begin juli. Ze verklaarden echter niet schuldig te zijn.
Palmer en Acors waren niet in de rechtbank aanwezig bij de strafbepaling, maar mochten de emiraten niet verlaten. Palmer was werkzaam in de uitgeverij, maar is ontslagen. Acors bezocht het emiraat als toerist.
De zaak staat volop in de belangstelling in de Britse media en richt de aandacht op de levensstijl van Britten in de populaire toeristische bestemming. Circa een miljoen Britten bezochten het emiraat vorig jaar en ruim 100.000 Britten werken in Dubai.
Bijna 85 procent van de 6 miljoen inwoners van het emiraat komt uit het buitenland, maar de stadstaat handhaaft enkele streng islamitische reglementen.
(Bron)

Geen opmerkingen: