maandag, december 15, 2003

'Ambassades belemmeren terugkeer asielzoekers'

DEN HAAG - Zeker tien ambassades in Nederland werken niet snel genoeg of helemaal niet mee aan de terugkeer van asielzoekers naar het land van herkomst. Dat blijkt uit een inventarisatie die Vluchtelingenwerk afgelopen week uitvoerde na opmerkingen hierover van minister Verdonk (Vreemdelingenzaken) in de Tweede Kamer.
Verdonk vertelde de Kamer donderdag dat er geen ambassade bestaat die eigen onderdanen weigert. Volgens directeur Nazarski van Vluchtelingenwerk is deze constatering onjuist, verklaarde hij maandag in het Radio 1 Journaal.
De weigerachtige houding van de ambassades zou enkele honderden asielzoekers treffen. Als voorbeelden noemt Nazarski onder meer de ambassades van Servië-Montenegro, China, Ethiopië, Soedan, Libanon en Azerbeidzjan.
Vluchtelingenwerk kondigde aan maandag contact op te nemen met de minister om haar op de hoogte te stellen van de inventarisatie.
(Bron)

En weer een minister die liegt dan wel een onwaarheid spreekt dan wel niet op de hoogte is en desondanks beleid maakt.
Wat mij betreft mogen alle mensen die uitgewezen zijn en op straat staan met kerst in haar tuin gaan zitten (ik neem aan dat ze die heeft, anders voor de deur gaan zitten). Ze woont in Nootdorp.

Geen opmerkingen: