woensdag, december 17, 2003

SARS duikt weer op in Taiwan

TAIPEI - Zes maanden na het laatste nieuwe geval van de longziekte SARS in Taiwan, blijkt een arts met het levensgevaarlijke virus te zijn besmet. Het gaat om een 44-jarige viroloog van een militair medisch onderzoekscentrum in de hoofdstad Taipei.
De gezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties had Taiwan begin juli van de lijst SARS-gebieden geschrapt. De specifieke longontsteking was in februari in Hongkong voor het eerst gesignaleerd. Het virus verspreidde zich over 29 landen en kostte bijna achthonderd mensen het leven. De bron van infectie bleek Guangdong in China.
Het Taiwanese ministerie voor Volksgezondheid verklaarde woensdag dat de man klaarblijkelijk tijdens een onderzoek naar het virus in een laboratorium voor SARS-onderzoek is besmet. Zijn gezondheidstoestand zou stabiel zijn.
De man was vorige week in Singapore voor een congres. Het kan ook zijn dat hij daar besmet is geraakt. In september meldde Singapore de infectie van een laboratoriummedewerker. De familie van de Taiwanese arts is in quarantaine geplaatst.
Beleggers op Aziatische beurzen trokken bleek weg nadat het nieuws over een nieuw geval van SARS bekend was geworden. Het uitbreken van de ziekte zorgde er voor dat toeristen de regio massaal meden, met alle economische gevolgen vandien. Verscheidene luchtvaartmaatschappijen gingen op de beurzen onderuit.
(Bron)

Geen opmerkingen: