dinsdag, december 16, 2003

Remkes: meer uren werken voor zelfde salaris

DEN HAAG - Minister Remkes van Binnenlandse Zaken vindt dat werknemers in Nederland meer uren per week zouden moeten werken voor hetzelfde salaris. Dat is goed voor het aanjagen van de economie, zegt hij in een vraaggesprek in het weekblad Nieuwe Revu dat woensdag verschijnt.
De minister, die gaat over het personeelsbeleid in rijksdienst, vindt dat in Nederland te kort wordt gewerkt. Dat kan volgens hem opgelost worden door het aantal atv-dagen terug te brengen, tot op hogere leeftijd te werken of de arbeidstijd te verlengen. Dat laatste heeft zijn voorkeur, stelt hij. Remkes is ervan overtuigd dat hierover een serieus debat in Nederland moet worden gevoerd. De bewindsman verwacht wel weerstand van de vakbeweging.
"Natuurlijk zullen degenen die daarvoor zijn ingehuurd beroepsmatig boos worden." Toch ziet hij zijn collega De Geus op Sociale Zaken wel meegaan in dit idee. "Dit is voor hem op zijn minst bespreekbaar." Remkes vindt arbeidstijdverlenging sociaal beleid. "Het is goed voor onze verdiencapaciteit, het maakt ons land economisch sterker en het genereert dus extra banen."
(Bron)

Geen opmerkingen: