woensdag, december 17, 2003

'Kostschool-opvoeding lijkt wel kindermishandeling'

LONDEN - Ouders die hun kinderen naar een kostschool sturen maken zich eigenlijk schuldig aan verwaarlozing. Dat citeerde de Britse krant The Times woensdag uit een advies van de Britse verpleegkundigenorganisatie RCN aan de regering over de toekomst van de zorg voor kinderen.
De regering vroeg adviezen aan organisaties die te maken hebben met het welzijn van kinderen naar aanleiding van de recente affaire van mishandeling van en moord op een achtjarig meisje door haar verzorgers.
Kostscholen doen hun leerlingen emotioneel te kort en dat is volgens de RCN vergelijkbaar met mishandeling van kinderen uit achterstandsgebieden. De verpleegkundigenorganisatie vindt dat rijke ouders die hun kinderen naar kostscholen sturen ook moeten worden aangepakt in de strijd tegen kindermishandeling.
In het rapport staat dat het acceptabel wordt gevonden als ouders hun kinderen naar een kostschool sturen. "Maar dat strookt niet met de opvatting dat kinderen verzekerd moeten zijn van de constante aanwezigheid van een rolmodel, een voorbeeld, en dat zij zich moeten ontwikkelen in een gezin." De regering moet moet zich volgens de RCN afvragen of welgestelde ouders zich schuldig maken aan kindermishandeling als zij hun kind naar kostschool sturen en of zij hun rol als ouders en hun verantwoordelijkheden serieus nemen.
(Bron)

Geen opmerkingen: