woensdag, december 17, 2003

Shanghai probeert illegale adverteerders gek te bellen

Het gemeentebestuur van de Chinese havenstad Shanghai heeft een nieuwe manier gevonden om illegale adverteerders te weerhouden van het volpleisteren van de stad met aanplakbiljetten: het reageert erop, en liefst zo vaak mogelijk.
Het bestuur van Shanghai heeft in de strijd tegen illegaal aanplakken een computer aangeschaft, die herhaaldelijk de nummers belt die op de posters en flyers vermeld staan. Als de adverteerder de telefoon opneemt, wordt van hem geëist dat hij zijn aanplakbiljetten weghaalt, meldde het dagblad van Shanghai vrijdag.
De eerste twee dagen wordt de adverteerder eens in de twee uur gebeld. Maar als hij niet reageert op de eis van de computer loopt het aantal telefoontjes gestaag op en uiteindelijk kan de illegale aanplakker om de acht seconden een belletje verwachten.
De adverteerders kunnen op twee manieren van de telefoonaanval verlost worden. Of ze zeggen hun telefoonabonnement op, of ze betalen een boete. Volgens de krant zullen de meeste adverteerders voor de eerste optie kiezen.
(Bron)

Geen opmerkingen: