vrijdag, december 19, 2003

Premier: 'Motie over asielzoekers niet uitvoerbaar'

DEN HAAG - Gemeenten moeten blijven meewerken aan het uit de woning of opvang zetten van uitgeprocedeerde asielzoekers. Een overgrote meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat daarmee gewacht moet worden tot het terugkeerbeleid in kannen en kruiken is, maar een motie waarin dit is vastgelegd, is volgens het kabinet "niet uitvoerbaar".
Premier Balkenende zei vrijdag na afloop van de wekelijkse vergadering van de ministerraad, dat de motie op gespannen voet staat met bestaande wet- en regelgeving. Hij kondigde aan dat minister Verdonk (Vreemdelingenzaken) maandag hierover een brief zal sturen aan de Tweede Kamer.
De premier wilde niet ingaan op vragen over de consequenties hiervan voor asielzoekers op korte termijn. Minister Verdonk zei eerder te verwachten dat het terugkeerbeleid in de tweede helft van januari het nieuwe terugkeerbeleid een feit zal zijn.
Verschillende gemeenten lieten al weten er niets voor te voelen uitgeprocedeerde asielzoekers op straat te zetten, zolang er voor hen niets is geregeld. In de Tweede Kamer waren alleen VVD en LPF het met de minister eens, dat niet gewacht hoeft te worden met het uit huis zetten van de asielzoekers.
(Bron)

Schop ze allemaal de straat op en het land uit. Wat dondert het dat het winter is. Wat dondert het dat ze nergens heen kunnen. Wat dondert het dat van gezinnen met drie kinderen twee kinderen hier geboren zijn en de oudste zich niets meer herinnert van het 'thuisland', en dat ze alleen Nederlands spreken. Wat dondert het dat ze tien jaar hebben moeten wachten voor ze te horen kregen dat ze kunnen doodvallen.
Dit is een tijd van vrede op aarde, en van goede voornemens. Terug naar gristelijke normen en waarden. Eigen volk eerst.

Geen opmerkingen: