maandag, december 15, 2003

Van Oldebarneveltpenning voor Lubbers

ROTTERDAM - Burgemeester en wethouders van Rotterdam hebben de Van Oldebarneveltpenning toegekend aan voormalig minister-president Lubbers. De Van Oldebarneveltpenning is de hoogste onderscheiding van de gemeente Rotterdam die maar incidenteel wordt uitgereikt.
Lubbers is, oordeelt het college, als premier en minister van Economische Zaken "van grote betekenis op de ontwikkeling van Nederland in het algemeen en Rotterdam in het bijzonder". Ook telt mee dat hij voor de Verenigde Naties Hoge Commissaris van de vluchtelingen is en hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Brabant.
"Het bewijst dat hij zijn opgedane kennis en ervaring deelt met potentiële, toekomstige leiders en zich inzet voor hen wier toekomst er allerminst rooskleurig uitziet." Het college beschouwt Lubbers als "een Rotterdammer waar de Rotterdammers trots op mogen zijn. Het feit dat hij geboren, getogen en nog steeds woonachtig is in de gemeente Rotterdam, is een belangrijke constante."
Lubbers ontvangt de Van Oldebarneveltpenning 23 april in de burgerzaal van het stadhuis.
(Bron)

Lubbers is enorm in mijn achting gestegen sinds ie Hoge Commissaris is. Of eigenlijk is ie in mijn achting gekomen. Wat ik vooral waardeer, is dat hij niet lijkt te aarzelen om regeringen en leiders flink de waarheid te zeggen indien nodig. Dat geluigt van lef, wat mij betreft.

Geen opmerkingen: