woensdag, december 17, 2003

Drie keer de hoofdprijs? Niets bijzonders!

Drie keer een hoofdprijs in de lotto en de toto. Het tart de statistieken, maar de gelukkige Israëlische winnaar vindt het niets bijzonders. ,,Ik wist zeker dat ik ging winnen¨, zei hij dinsdag, toen hij samen met zijn zakenpartner een cheque van acht miljoen shekel (ruim anderhalf miljoen euro) in ontvangst nam.
Het anonieme tweetal, eigenaars van een computerbedrijf met honderdvijftig werknemers, behoort tot de in totaal zeven winnaars van de lotto-hoofdprijs van vijftig miljoen shekel.
De zakenman vertelde de verbijsterde directie van de loterij dat hij eerder prijzen had gewonnen van zes miljoen en van vier miljoen in de toto. Hij neemt alleen deel als het prijzengeld hoog is, maar dan investeert hij ook flink. Deze keer bijvoorbeeld had hij samen met zijn partner voor 35.000 shekel lottoformulieren gekocht.
Hij zegt dat hij de cijfers kiest aan de hand van een in zijn bedrijf ontwikkeld computerprogramma. Toen hij gisteren via internet de lotto-uitslag controleerde raakte hij even opgewonden, omdat hij dacht vijftig miljoen te hebben gewonnen. Maar de opwinding zakte snel, zei hij, toen hij begreep dat hij de prijs met zes andere winnaars moest delen. Toch won hij iets meer dan de rest, omdat hij op een van zijn andere formulieren vijf cijfers goed had aangekruist.
(Bron)

Geen opmerkingen: