maandag, december 15, 2003

Versierde binnenschepen gevaar op water

DRIEBERGEN - De waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) treedt de komende weken hard op tegen binnenvaartschippers die hun schepen met uitbundige feestverlichting versieren. Daarmee brengen zij andere schepen in gevaar.
"Zogeheten lichtslangen en versierde kerstbomen zorgen ervoor dat de wettelijk voorgeschreven verlichting onzichtbaar wordt", aldus een woordvoerder van het KLPD maandag.
Schippers moeten hun schepen verlichten volgens het Binnenvaartpolitiereglement. "Verplicht zijn lichtpunten aan zowel stuur- als bakboordzijde en het toplicht in de mast", zei de woordvoerder. "Voorziet een schipper zijn schip van allerlei feestverlichting, dan valt niet te zien met wat voor soort schip je te maken hebt en welke kant het precies op vaart." Schippers die betrapt worden, riskeren een geldboete.
Het KLPD komt de komende tijd ook in actie tegen vrachtwagenchauffeurs die hun wagen met kerstverlichting optuigen. "Wat voor binnenschepen geldt, is ook van toepassing op vrachtwagens", aldus de KLPD-woordvoerder. Volgens hem kan tegemoetkomend verkeer door de kerstversieringen in verwarring worden gebracht. Bovendien heeft een chauffeur in een verlichte cabine minder zicht naar buiten.
Ook vrachtwagenchauffeurs kunnen rekenen op een boete als ze hun voertuig overmatig hebben opgetuigd.
(Bron)

Geen opmerkingen: