vrijdag, december 19, 2003

Politie houdt 16-jarig meisje aan voor overval

LEEUWARDEN/ASSEN - De politie heeft vrijdag een 16-jarig meisje uit Assen aangehouden als medeplichtige van een overval van een supermarkt in Assen, eind augustus. Eerder werden al twee jongens van zeventien en een jongeman van achttien uit Assen aangehouden in deze zaak. Hun voorarrest is door de rechtbank in Leeuwarden met dertig dagen verlengd.
De zaak kwam aan het rollen toen de drie jongemannen werden aangehouden op verdenking van een bankoverval in Oldeberkoop begin december. De verdachten waren naar het huis van een bankmedewerker in Steggerda gegaan. Daar bonden ze een vrouw en haar minderjarige zoon vast en dwongen de man mee te gaan naar de bank. De man alarmeerde later de politie zodat de jongemannen snel konden worden aangehouden.
De politie deed nog diezelfde nacht huiszoekingen in Assen. Na verhoren werd duidelijk dat de jongemannen ook waren betrokken bij de overval op de EDAH-supermarkt in Assen, een overval op een inwoner van Steggerda en een overval op een winkelmedewerkster die op weg was naar de bank om geld te storten.
De verdachten zitten nog steeds in beperking. Zij hebben daardoor alleen contact met hun advocaat. De politie Friesland werkt met tien rechercheurs aan de zaak samen met zes collega's uit Drenthe.
(Bron)

Geen opmerkingen: