woensdag, december 17, 2003

Toename illegale pitbull-gevechten Rotterdam

AMSTERDAM - Het aantal illegale hondengevechten met pitbulls in Rotterdam neemt toe. Dat vertelt het dierenasiel Rotterdam aan het Algemeen Dagblad. De gevechten zijn onderdeel van weddenschappen waar veel geld ingezet wordt. De honden gaan elkaar te lijf en worden gedwongen tot bloedens toe met elkaar te vechten.
De toename van de gevechten heeft te maken met het seizoen. 's Avonds laat spreken de hondenbazen af in het park, omdat het dan erg rustig is. Het asiel heeft de afgelopen twee weken vier gewonde honden in de omgeving gevonden. Gewonde honden worden volgens een woordvoerder van het asiel over het hek gegooid. En als ze binnen twee weken niet opgehaald worden door hun eigenaar, moet het asiel de honden een spuitje geven.
Volgens Joke Boot van de dierenambulance moeten de honden zich, van hun baas, in een tak vastbijten. Ze laten hem zo een half uur hangen, omdat hij zo extra vals wordt. Ook krijgen volgens haar de honden nauwelijks te eten. De hondengevechten kwamen aan het begin van de jaren negentig al aan het licht. Toen is er een fokverbod voor deze honden ingesteld.
(Bron)

Geen opmerkingen: