vrijdag, december 19, 2003

Oplichter dupeert honderden mensen met nepvakantie

GOUDA - De politie van Gouda is een onderzoek begonnen naar een Gouwenaar die honderden mensen nepvakantiereizen zou hebben verkocht. Daarbij zou de Gouwenaar de naar schatting 1150 gedupeerden voor in totaal voor 200.000 euro hebben opgelicht, meldde de politie vrijdag.
De man, die zich voordeed als eigenaar van bussen, vliegtuigen en schepen, plaatste advertenties en praatte zijn slachtoffers een kerstvakantie op een cruiseschip aan. De vakantiegangers zouden deze week en volgende week met het vliegtuig van Schiphol naar Barcelona worden gebracht en vandaar met een schip koers zetten naar Griekenland. En dat alles voor slechts 180 euro. Dat zou kunnen omdat een van de nieuwe cruiseschepen van de Gouwenaar een proefvaart moest maken.
Belangstellenden uit het hele land gingen met de man in zee en maakten de reissom over. Deze week bleek dat ze in de maling zijn genomen. Zo kwamen gedupeerden er achter dat het bedrijf van de man en de reis niet bestaan. De Gouwenaar is inmiddels gevlogen.
Bij de politie druppelen de aangiftes uit het hele land inmiddels binnen. Twee mensen die de administratie voor de man deden, zijn opgepakt voor verhoor. Zij worden nog niet gezien als verdachten.
(Bron)

Geen opmerkingen: