maandag, februari 02, 2009

'Beveiliging Windows 7 gemakkelijk te omzeilen'

AMSTERDAM - De beveiliging van Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows 7 is simpel uit te schakelen. Volgens Microsoft is dat echter geen bug.
In Windows 7 heeft het bedrijf korte metten gemaakt met een van de meest gehate aspecten van voorganger Windows Vista: het zogenoemde User Account Control (UAC). Die beveiliging zorgde er voor dat gebruikers bij veel normale handelingen een verzoek om een bevestiging kregen. Veel gebruikers vonden UAC opdringerig.
De beoogde opvolger van Vista kent een minder opdringerige variant van UAC. Bovendien is het gemakkelijker om de beveiliging geheel of gedeeltelijk uit te schakelen.
Daarbij lijkt het bedrijf echter te zijn doorgeslagen. Volgens technologieblogger Long Zheng kunnen niet alleen gebruikers, maar ook kwaadaardige software de beveiliging gemakkelijk uitschakelen. Dat komt omdat het mogelijk is de knoppen die daarvoor op het scherm moeten worden aangeklikt, via een script te bedienen.
Verschillende gebruikers van Windows 7, waarvan het bedrijf eerder deze maand een testversie verspreidde, hebben het probleem aan Microsoft gemeld. Volgens de softwaremaker gaat het echter niet om een bug: het probleem doet zich alleen voor als gebruikers het kwaadaardige script zelf downloaden en uitvoeren.
(Bron)

Geen opmerkingen: