vrijdag, februari 06, 2009

Expats laten massaal auto achter in Dubai

AMSTERDAM - Tot voor kort kon het geld niet op voor gelukzoekende ondernemers in Dubai, maar inmiddels heeft de recessie ook in het oliestaatje toegeslagen. Vele buitenlanders met financiƫle problemen verlaten het voormalige paradijs halsoverkop, daarbij niet alleen schulden achterlatend, maar ook luxe auto's.
De politie heeft inmiddels al drieduizend achtergelaten auto’s gevonden rondom het internationale vliegveld van Dubai. Met de autosleutels nog in het contact en een briefje - met excuses - achter de ruitenwissers laten de expats hun Mercedessen, Porches en BMW’s achter. In handschoenenkastjes liggen creditcards waarvan het maximum kort voor vertrek is bereikt, zo schrijft Times Online.
Door de economische crisis kunnen vele expats niet meer voldoen aan de rente op leningen die hun luxe levensstijl financierden. In Dubai is de Sharia van kracht. De islamitische wetgeving bepaalt dat zelfs een niet-geaccepeteerde cheque al goed is voor gevangenisstraf.
De kans is klein dat als de economie weer aantrekt de autoachterlaters hun bolide komen opeisen. Als de expats zich nog in Dubai durven vertonen is de kans op arrestatie groot.
(Bron)

Geen opmerkingen: