vrijdag, februari 06, 2009

Vliegtuigje duikt in Australische haven

DARWIN - Een piloot van een vliegtuigje met vijf passagiers aan boord heeft vrijdagochtend rond half acht (lokale tijd) een noodlanding gemaakt in zeer ondiep water in een Australische haven.
Alle inzittenden konden na de landing op eigen kracht het toestel verlaten en naar de kade waden. Dat meldden Australische media.
Het vliegtuigje, een Piper Chieftain, was met een groepje IT'ers op weg naar een afgelegen Aboriginalgemeenschap om computeronderhoud te doen.
Kort na de start vanuit het Noord-Australische Darwin viel een van de motoren van het toestel door nog onbekende oorzaak uit, waardoor de piloot gedwongen was een noodlanding te maken. Niemand raakte gewond.
Getuigen deden op de Australische tv hun verslag. ''Ik zat net te relaxen met mijn eerste kopje koffie toen er van links een vliegtuigje aan kwam, net boven het wateroppervlak'', aldus Mel Collins, die het voorval vanaf haar veranda gade sloeg.
''Ik vroeg me af wat er aan de hand was en toen landde het in het water.''
Vorige maand landde een passagiersvliegtuig met 155 inzittenden in de rivier de Hudson bij New York, zonder slachtoffers te maken.
(Bron)

Geen opmerkingen: