donderdag, februari 05, 2009

Jaarlijks 13.500 ongevallen in gymles

DEN HAAG - Tijdens de lessen gymnastiek op school doen zich jaarlijks zeker 13.500 ongevallen voor. Zo veel leerlingen moeten zich althans laten behandelen bij een afdeling voor spoedeisende hulp van een ziekenhuis.
Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) noemt deze cijfers in een brief aan een burger, die bij de Tweede Kamer zijn zorg had geuit over de ongevallen in zijn omgeving.
De Besturenraad, de organisatie voor christelijk onderwijs, bracht het donderdag in de openbaarheid. Het gaat om 7000 leerlingen in het primair onderwijs en 6500 in het voortgezet onderwijs.
Van de slachtoffers in het primair onderwijs is twee derde tien tot en met twaalf jaar oud. Het aantal behandelingen op de eerste hulp per 100.000 leerlingen is in deze leeftijdsgroep 760 per jaar. In het voortgezet onderwijs loopt de jongste groep het grootste risico: 910 behandelingen.
Zes van de tien slachtoffers lopen letsel op door een val, uit de ringen of uit een wandrek. Een klein percentage van de slachtoffers moet na de eerste hulp voor verdere behandeling in het ziekenhuis worden opgenomen.
(Bron)

Geen opmerkingen: