donderdag, februari 05, 2009

W. boos op directie De Kuip

DEN HAAG/ROTTERDAM - PVV-leider Geert W. vindt het ''ongehoord'' dat zijn partij geen bijeenkomst mag houden in het Maasgebouw bij de Kuip in Rotterdam.
De directie van Stadion Feijenoord heeft de partij laten weten de reservering met "extreem politiek getinte activiteiten" eenzijdig te annuleren.
Ook is het veiligheidsrisico volgens de directie te groot. Volgens W. zijn dat onzinargumenten. "Het is een politieke motivatie", zei hij donderdag in een reactie.
W. benadrukte dat de PVV geen extreme politiek bedrijft. Ook wees hij erop dat Rotterdam een belangrijke stad is voor de PVV, omdat veel Rotterdammers op zijn partij hebben gestemd.
W. zei vorige maand niet uit te sluiten dat zijn partij in 2010 deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam.
Stadion Feijenoord weigert verder op de zaak in te gaan. "Wij bepalen zelf wie er welkom is in het Maasgebouw en wie niet", aldus een zegsman.
De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb benadrukte donderdag in het vragenuurtje van de gemeenteraad dat het vooralsnog om een eenmalige afwijzing gaat. Hij kan zich niet voorstellen dat W. helemaal geen ruimte kan vinden in Rotterdam.
"Desnoods geeft u mijn telefoonnummer en e-mailadres maar door", zei hij tegen fractievoorzitter Ronald Sörensen (Leefbaar Rotterdam), die de discussie aanzwengelde.
Evenementencomplex Ahoy heeft donderdagavond te kennen gegeven de bijeenkomst van de PVV wel te willen accommoderen. W. is daar blij mee. "We gaan zeker met ze praten", zei hij.
(Bron)

Iedereen mag alles vinden, tot het meneer W. niet uitkomt. Dan is het discriminatie.

Geen opmerkingen: