zaterdag, februari 07, 2009

Katholieken straffen Holocaust-ontkenner

ROME - De ultraconservatieve katholieke groepering Pius X heeft een priester uit de beweging gezet die vraagtekens plaatst bij de Holocaust.
De Italiaanse tak van het priesterbroederschap royeerde Floriano Abrahamowicz omdat hij zich in een interview afvroeg of de gaskamers in de naziconcentratiekampen werkelijk slachtoffers maakten. Volgens hem zijn ze gebruikt voor desinfectie.
Met de uitsluiting wil het broederschap voorkomen dat de organisatie een nog slechtere reputatie krijgt, aldus een verklaring vrijdagavond. Ook de bekende Holocaust-ontkenner Richard Williamson is lid van het omstreden broederschap.
Paus Benedictus XVI liet deze geestelijke weer toe tot de katholieke kerk, wat internationaal tot afkeurende reacties leidde.
Het Vaticaan riep Williamson eerder deze week op zijn opvattingen over de Holocaust publiekelijk in te trekken. Volgens de geestelijke waren er geen gaskamers in de nazikampen en zouden er geen zes miljoen maar hoogstens 200.000 tot 300.000 Joden door de nazi's zijn vermoord.
(Bron)

Desinfectie, dat zeiden de nazi's zelf ook. Alleen hadden ze een iets andere opvatting van desinfectie dan de gebruikelijke betekenis die aan die term wordt gegeven.

Williamson wil woorden nog niet intrekken

BERLIJN - De Britse bisschop Richard Williamson is vooralsnog niet van plan zijn omstreden uitspraken over de Jodenvervolging in te trekken. Williamson zei dat tegen het Duitse blad Der Spiegel.
In een zaterdag vrijgegeven interview stelt Williamson dat hij eerst de historische bewijzen voor de Holocaust wil checken. ''En als ik die bewijzen vind, dan zal ik mezelf corrigeren. Maar daarvoor is tijd nodig.''
(Bron)

Ach, de verhalen gaan pas een dikke 70 jaar, de onderzoeken zijn al 60 jaar bezig, en meneer Betweter gaat het zelf nog even overdoen. Hopelijk bezoekt ie ook wat kampen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

nog even en hij zegt dat de duitsers ook niet bestaan hebben

Anoniem zei

Je weet maar nooit...