donderdag, februari 05, 2009

Griekse sekte wil lukraak politie neerschieten

ATHENE - Een nieuwe Griekse extremistische groep, de Revolutionaire Sekte, heeft donderdag via een in een krant gepubliceerde brief meegedeeld, dat ze lukraak politieagenten gaat neerschieten. ''Vanaf nu is het leven van een agent niet meer waard dan een kogel'', aldus het bericht in de Griekse krant Ta Nea.
Het doel van de aangekondigde acties is het ''executeren'' van politieagenten. ''We doen niet aan politiek, we doen aan guerrillaoorlog'', aldus de tekst, waarin gerefereerd wordt aan de Duitse links-extremistische organisatie Rote Armee Fraktion (RAF).
De leden van de RAF vermoordden in de jaren zeventig en tachtig voor zover bekend zeker 34 mensen, onder wie bankiers, politici en politieagenten.
De Griekse groep heeft de verantwoordelijkheid voor een aanval op een Grieks politiebureau in Athene eerder deze week opgeëist. Het gebouw werd door drie mannen met automatische wapens beschoten en er werd een granaat gegooid, die niet explodeerde. Niemand raakte gewond, maar het gebouw liep flinke schade op.
(Bron)

Geen opmerkingen: