dinsdag, februari 03, 2009

Emmer ziekenhuis getroffen door besmettingen

EMMEN - Het Scheper Ziekenhuis in Emmen is getroffen door een mrsa-besmetting en door het besmettelijke noro-virus. Daardoor is sprake van een noodsituatie en zijn twintig bedden niet in gebruik, meldde een woordvoerder dinsdag.
Het ziekenhuis kampt met een mrsa-besmetting op één afdeling. Hier worden geen nieuwe patiënten opgenomen en medewerkers mogen niet op andere afdelingen werken tot zeker is dat zij zelf niet besmet zijn. Daarover komt woensdag duidelijkheid.
Op een andere afdeling heerst het zeer besmettelijke noro-virus, dat diarree veroorzaakt en gevaarlijk is voor verzwakte mensen. Ook hier zijn maatregelen getroffen en ook dit personeel mag niet elders worden ingezet.
Door de griepepidemie in Nederland is het aantal patiënten op de longafdeling bovendien verdubbeld van 25 naar vijftig. Ook een aantal personeelsleden is ziek.
''De afdeling dagopname is tijdelijk omgebouwd tot een gewone afdeling. De ruimte waar bedden worden gerepareerd en een voorraadruimte zijn omgebouwd tot dagbehandelingsafdeling'', aldus de woordvoerder.
''Wij doen alle mogelijke moeite om acute zorg te kunnen blijven leveren. Mocht het nodig zijn, dan gaan we geplande operaties uitstellen, maar we bekijken de situatie van dag tot dag.'' Patiënten kunnen niet naar andere Drentse ziekenhuizen worden overgeplaatst, omdat het daar ook erg druk is.
De aanvraag die het Emmer ziekenhuis afgelopen weekend bij het ministerie van Defensie indiende om militair verpleegkundigen te sturen, werd niet gehonoreerd. Als de situatie nog nijpender wordt, doet het ziekenhuis opnieuw een aanvraag.
(Bron)

Geen opmerkingen: