vrijdag, februari 06, 2009

Thaise website moet koning beschermen

BANGKOK - De Thaise regering heeft een speciale website opgezet om de Thaise koning te beschermen tegen kritiek. Mensen worden aangespoord iedereen aan te geven die kritiek levert op het koningshuis.
De weblog op de site was een dag na de lancering alweer gesloten, omdat bezoekers commentaren plaatsen waarin juist zware kritiek op het koningshuis werd geuit.
Internetgebruikers vonden er vrijdag de mededeling: tijdelijk gesloten.
De autoriteiten openden ook een veiligheidscentrum voor het internet. Op de eerste dag verbood de regering al bijna vijfduizend websites.
Eerder had het ministerie van Informatie ook al duizenden sites laten blokkeren. Het nieuwe centrum moet de aanpak versnellen. Inmiddels zijn meerdere Thai opgepakt.
Volgens de Britse omroep BBC heeft de nieuwe Thaise regering de bescherming van het imago van het koningshuis tot een van haar topprioriteiten gemaakt. Bronnen bij de strijdkrachten meldden dat topgeneraals zich zorgen maken over de antimonarchistische gevoelens bij aanhangers van de verdreven premier Thaksin Shinawatra.
Belediging van de koning is een zeer ernstige overtreding in Thailand, waarop maximaal vijftien jaar cel staat. Veel Thai beschouwen koning Bhumibol als bijna heilig. Midden januari is een Australische schrijver wegens belediging van het Thaise koningshuis tot drie jaar cel veroordeeld.
(Bron)

Iemand die echt onaantastbaar is, heeft dit gedoe niet nodig. Kennelijk is die koning doodsbang voor de mensen die hetzelfde zeggen als hij in z'n hart heeft?

Geen opmerkingen: