donderdag, april 28, 2005

Arrestant trekt aan handrem politieauto

Een politieauto van het korps Brabant-Noord is dinsdagochtend in de slip geraakt nadat een arrestant tijdens het vervoer naar het bureau onverwacht aan de handrem trok. Niemand raakte hierbij gewond. Dit meldt politiewoordvoerder Nicole Geerts.
Nadat een 37-jarige man uit Drunen op verzoek van de sociale recherche door de politie in Vlijmen was aangehouden op verdenking van uitkeringsfraude, werd hij naar het bureau gebracht. Hoewel hij zich in het begin kalm gedroeg, ging hij zich naarmate de rit vorderde steeds onwilliger gedragen. Ook werd hij verbaal agressiever.
De arrestant zag tijdens de rit kans aan de handrem van de politieauto te trekken, waardoor de achterwielen blokkeerden en de auto in de slip raakte. Het voertuig kwam 180 graden gedraaid op de andere weghelft terecht. Een botsing met een andere auto kon worden voorkomen.
Volgens Geerts is het 'een vrij unieke' situatie dat een verdachte aan de handrem trekt. "De politieagenten zagen er geen aanleiding toe om de arrestant in de boeien te slaan. Het zag er niet naar uit dat hij zich tijdens de rit zo agressief zou gedragen."
De verdere rit werd door de verdachte geboeid voortgezet. De 37-jarige Brabander wordt naast de verdenking van uitkeringsfraude nu ook in verzekering gesteld wegens poging tot doodslag.
(Bron)

Geen opmerkingen: