Peter R. de Vries start politieke partij
DEN HAAG - Misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft zijn eigen politieke partij opgericht. De Vries wil met de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV) meedoen aan de verkiezingen van 2007. De journalist werkt in de PRDV samen met oud-politievoorlichter Klaas Wilting en Jan Nagel, oprichter van Leefbaar Hilversum.
De partij van De Vries werd vorige week ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en de Kiesraad. "Daarmee is nog niets definitief, maar er is wel een belangrijke stap genomen", aldus De Vries. "Als morgen ineens het kabinet valt, moet je er klaar voor zijn."
De Vries zet met de PRDV in op minstens twaalf of vijftien zetels. "Ik wil geen rol in de marge. In dat geval heb ik niks in de politiek te zoeken en kan ik als misdaadverslaggever meer betekenen." Ook de gemeenteraadsverkiezingen passen niet bij De Vries. "We zijn een partij die landelijk zaken wil veranderen. Daarop concentreren wij ons."
Volgens Nagel heeft het drietal ieder een eigen rol binnen de nieuwe partij. "Uit peilingen van Maurice de Hond is gebleken dat Peter R. de Vries als lijsttrekker zetels in de dubbele cijfers kan halen", aldus Nagel. "Wilting is goed in staat belangrijke zaken naar voren te brengen en ik zorg voor de politieke ervaring. Na de oprichting van Leefbaar Hilversum is de partij drie keer achter elkaar de grootste geweest bij de verkiezingen."
Over het verkiezing- en partijprogramma wordt voorlopig niet veel bekendgemaakt. De Vries: "We komen pas naar buiten op een tijdstip dat ons schikt."
Premier Balkenende zei in een reactie dat hij met grote belangstelling zal afwachten met welke ideeën en mensen Peter R. de Vries komt. "Dan moet blijken hoe de partij functioneert." Of de PRDV een verrijking is voor de politiek "zal moeten blijken", aldus de premier. Volgens hem hebben nieuwe partijen in het verleden geleid tot "verrassingen en teleurstellingen".
Minister Remkes (Binnenlandse Zaken) zei in een reactie af te wachten wat de boodschap van De Vries wordt. Op de vraag of hij niet bang is dat de misdaadverslaggever in zijn eventuele nieuwe functie met geheime dossiers op de proppen komt, antwoordde Remkes: "Als hij geheime dossiers vindt, kan hij zeker als Kamerlid maar één ding doen: terugbrengen".
(Bron)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten