zaterdag, april 30, 2005

Tumult op aandeelhoudersvergadering T-Online

HANNOVER - Op een aandeelhoudersvergadering van de Duitse internetaanbieder T-Online is vrijdag groot tumult ontstaan. De politie moest eraan te pas komen om woedende aandeelhouders in toom te houden.
Het ongenoegen richtte zich op de voorwaarden waartegen het moederconcern Deutsche Telekom de andere aandeelhouders wil uitkopen om T-Online vervolgens van de beurs te halen.
De vergadering begon donderdag en werd toen na elf uur opgeschort. Vrijdag waren er nog zo'n honderd aandeelhouders aanwezig. De voorzitter van de raad van commissarissen van T-Online, Kai-Uwe Ricke, beperkte de spreektijd tot tien minuten per persoon nadat een aandeelhouder het bestuur meer dan een uur had bestookt met vragen. Toen daarna een andere aandeelhouder na herhaalde aanmaningen weigerde het spreekgestoelte te verlaten, schakelde het bestuur de politie in.
Het resultaat van de stemming stond van tevoren vast. Voor goedkeuring van de plannen is 75 procent van de stemmen nodig. Deutsche Telekom heeft al 90 procent van de aandelen in handen.
(Bron)

Geen opmerkingen: