vrijdag, april 29, 2005

Loods Schiphol ontruimd vanwege verdacht pakket

SCHIPHOL - Een loods op Schiphol is donderdagavond ontruimd geweest vanwege een verdacht pakket. Na onderzoek van het Explosieven Opruimingscommando bleek dat er geen explosieven in het pakket zaten, zo meldde een woordvoerster van de Koninklijke Marechaussee.
Het pakket werd aan het begin van de avond gescand in een vrachtloods op Schiphol-Oost voordat het met een cargo-vlucht zou vertrekken. Bij het scannen van de vracht door het luchtvrachtbedrijf ging het alarm af. Uit voorzorg heeft het personeel van het bedrijf het pakket apart gelegd voor nader onderzoek door de marechaussee.
Ook de marechaussee kon geen uitsluitsel geven over de inhoud van het pakket na eigen onderzoek. "Onze honden hebben er aan gesnuffeld en de bijgevoegde papieren konden ons niet verder helpen. Om het zekere voor het onzekere te nemen, hebben wij het EOC om half tien ingeschakeld en de loods ontruimd."
Nadat het EOC had geconcludeerd dat het pakket geen gevaar zou opleveren, is de loods om elf uur weer vrijgegeven. De marechausse kan geen mededeling doen over de inhoud van het pakket.
(Bron)

Geen opmerkingen: