dinsdag, april 26, 2005

Dode en gewonden na treinongeluk in Duitsland

DIETMANNSRIED - Bij een treinongeluk bij het plaatsje Dietmannsried, in het zuiden van Duitsland, is dinsdag een dode gevallen. Volgens de Duitse politie raakten twaalf mensen gewond, onder wie een aantal schoolkinderen. Eerder was sprake van zeker veertig gewonden.
De regionale trein, die van Ulm naar Kempten onderweg was, botste op een spoorwegovergang op een teersproeimachine. Door de klap was de machinist in de locomotief op slag dood. De vier wagons ontspoorden en de voorste wagon kantelde. Passagiers liepen snijwonden en kneuzingen op.
De teersproeimachine was ingezet bij werkzaamheden aan een weg die het spoor kruist. Het voertuig bevond zich midden op de spoorwegovergang toen de trein naderde en de slagbomen omlaag gingen. De bestuurder liet daarop in paniek de teermachine, die slechts 10 meter per minuut kan afleggen, onbemand achter. Vervolgens botste de trein, die door de noodrem al flink snelheid had geminderd, op het voertuig.
De Duitse politie onderzoekt of de teermachine op dat moment over de spoorwegovergang had mogen rijden. De Duitse spoorwegen wijzen iedere verantwoordelijkheid voor het ongeluk van de hand. De schade aan de trein bedraagt 3 miljoen euro. Zeker 200 meter spoor moet worden vervangen.
(Bron)

Geen opmerkingen: