dinsdag, april 26, 2005

Hardware KPN oorzaak storing 112

Een hardwarestoring bij KPN heeft maandagavond het mobiele telefoonverkeer vanuit het hele land naar alarmnummer 112 onmogelijk gemaakt. Dat zegt Caroline Ubachs van KPN dinsdagochtend.
De meldingen die gedaan worden met mobiele telefoons komen binnen bij het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) in Driebergen. Daar werd rond 20.45 uur geconstateerd dat het niet mogelijk was het alarmnummer met een mobieltje te bereiken. Wel kon 112 via de vaste lijn gebeld worden.
Toen om 21.30 uur duidelijk was dat de storing bij KPN lag, is de telefoonmaatschappij omgeschakeld naar de noodvoorziening. Om middernacht was het gewone systeem gemaakt en werd deze weer in gebruik genomen.
"Een storing is altijd mogelijk, omdat er met techniek wordt gewerkt", zegt Ubachs. Volgens haar is de noodvoorziening voldoende om problemen op te vangen en is het niet nodig het systeem aan te passen.
Na de storing heeft het alarmnummer geen klachten of berichten gekregen van mensen die in de problemen zijn gekomen door de onbereikbaarheid. Woordvoerder Ed Kraszewski van het KLPD zegt dat er om 00.00 uur alleen iemand gebeld heeft om te kijken of de alarmcentrale weer te bereiken was, 'zodat hij rustig kon slapen'.
(Bron)

Geen opmerkingen: