vrijdag, april 29, 2005

Mannen gearresteerd voor 'oorlogje spelen'

AUGSBURG - In een gecoördineerde actie hebben de Duitse en Oostenrijkse politie bij huiszoekingen een grote hoeveelheid wapens in beslag genomen en vier mannen gearresteerd. De verdachten zijn lid van de 'Europäischer Darstellungsverein für Lebendige Geschichte'. Die vereniging speelt in het geheim slagen uit de Tweede Wereldoorlog zo natuurgetrouw mogelijk na in Tsjechië en Slowakije.
De Duitse radiozender Bayerischer Rundfunk meldde donderdag op zijn website dat tegen nog vier mannen in Beieren arrestatiebevelen zijn uitgevaardigd. Zij moeten zich onder meer verantwoorden voor overtreding van de wapenwet en de oorlogswapenwet. Een aantal verdachten is al bekend bij de politie in verband met propagandadelicten, het dragen van nazi-insignes en dergelijke.
De leider van de groep zou een 31-jarige man uit Bielefeld zijn, die wegens overtredingen van de wapenwet heeft vastgezeten en sinds kort weer vrij is.
Volgens de politie vormt de vereniging een "potentiële bedreiging". Een deel van de wapens en springstoffen komt vermoedelijk uit Oost-Europese legervoorraden. Al maanden loopt een onderzoek naar de club van wapengekken, maar de politie ging tot actie over toen bekend werd dat die begin mei weer in Tsjechië zou gaan 'spelen'.
(Bron)

Geen opmerkingen: