woensdag, april 27, 2005

Draagmoeder bevalt van vijfling

PHOENIX - In een ziekenhuis in Phoenix in de Amerikaanse staat Arizona is een 25-jarige draagmoeder bevallen van een vijfling. Dat meldden Amerikaanse media woensdag.
De baby's, jongetjes, wegen allen meer dan een kilo. Een van de vijf moet een operatie ondergaan wegens een hartdefect. De kinderen zijn via een keizersnede ter wereld gebracht.
De draagmoeder, Teresa Anderson , had een contract gesloten met het kinderloze echtpaar Luisa Gonzalez (32) en Enrique Moreno (34). Zij zou met het uitdragen van de zwangerschap 15.000 dollar verdienen. Het geld kon zij goed gebruiken voor haar gezin met twee kleine kinderen.
Toen zij echter te horen kreeg dat alle vijf de geïmplanteerde embryo's in leven waren gebleven en dat zij dus van een vijfling zou bevallen, besloot zij af te zien van de 15.000 dollar. "Zij kunnen het geld beter gebruiken, met zo'n groot gezin."
Toen artsen vijf embryo's bij Teresa implanteerden, zeiden ze dat er een kans van een op drie was dat een ervan zich zou ontwikkelen tot een gezonde foetus.
(Bron)

Geen opmerkingen: