donderdag, april 28, 2005

Consternatie na eiergevecht in Amsterdam

AMSTERDAM - De politie heeft donderdagmiddag een einde moeten maken aan een eindexamenstunt van honderd tot honderdvijftig scholieren van het Bredero College in Amsterdam-Noord. De eindexamenleerlingen bekogelden elkaar op het Hagedoornplein massaal met eieren, maar raakten daarbij ook een passerende auto en een lijnbus. In een van de ruiten van de bus kwam een flinke ster te zitten en ook de auto raakte beschadigd.
De politie kwam poolshoogte nemen nadat de buschauffeur en omwonenden van het plein hadden geklaagd over de scholieren. Toen agenten ter plekke kwamen, kregen ook zij talloze eieren naar zich toegegooid. Een agent greep een 16-jarige eiergooier in de kraag. De hele buurt rukte uit om een kijkje te nemen bij het eiergevecht.
De politie kan op zich de grap er wel van inzien, liet een woordvoerder weten. "De directie van de school heeft ook zijn excuses aangeboden voor de stunt van een aantal eindexamenklassen." De politie gaat ervan uit dat een paar eieren uit koers raakten en langsrijdend verkeer troffen. De 16-jarige knaap mocht na verhoor weer naar huis.
(Bron)

Geen opmerkingen: