donderdag, januari 12, 2006

Autobranche pakt valse kilometerstanden aan

AMSTERDAM - De autobranche gaat geknoei met kilometertellers bestrijden. De branche heeft een kort geding aangespannen tegen een man uit Eindhoven die op verzoek kilometerstanden bij auto's terugdraait. Het is de eerste keer dat via de rechter een poging wordt gedaan deze autofraude aan te pakken, meldt De Telegraaf donderdag.
De Bovag stelt in het dagblad dat jaarlijks 150 miljoen euro te veel wordt betaald voor auto's met een valse kilometerstand. De wagens hebben meer gereden dan op de teller staat. Bij meer dan vijf procent van de Nederlandse auto's zou met de kilometerstand zijn geknoeid. Het verkopen van auto's met een valse kilometerstand is verboden, maar het terugdraaien van de kilometerteller niet. De autobranche wil het probleem nu aanpakken met een kort geding. De branche streeft naar nieuwe wetgeving.
De Eindhovenaar die voor de rechter is gedaagd biedt zijn diensten op internet aan voor 'auto's met een kilometerprobleem'. Het aantal gereden kilometers wordt op de teller teruggebracht door in te breken op de autocomputer.
(Bron)

Geen opmerkingen: