donderdag, januari 12, 2006

Man woont drie jaar met dode moeder in huis

GENUA - Een 34-jarige Italiaanse man heeft drie jaar lang verborgen gehouden dat zijn moeder was overleden. Pas nadat hij maandagavond dood was aangetroffen in de garage van zijn huis in een dorpje niet ver van de havenstad Genua, kwam aan het licht dat hij het totaal gemummificeerde lichaam van zijn moeder verborgen had in een kast. Dat meldden Italiaanse media dinsdag.
De politie ontdekte het lijk in de kast nadat de eigenaar van de woning de zoon dood had aangetroffen in de garage, verpletterd onder zijn auto. Hij was kennelijk bezig geweest de wagen op te krikken, waarbij iets was misgegaan. De huiseigenaar had de man opheldering willen vragen over de sinds november niet meer betaalde huur.
De politie ging de woning binnen en trof daar een enorme bende aan. Overal lagen bergen vuilnis en lege flessen. Op de muren in de woning waren allerlei aantekeningen geschreven, waaronder: "Op 22 november 2002 heb ik mijn moeder dood gevonden. Zij ligt in de kast in de slaapkamer. Pas op: aan een spijker hangt een kruisbeeld dat zou kunnen vallen."
Uit onderzoek is inmiddels komen vast te staan dat de vrouw een natuurlijke dood was gestorven. Haar pensioen, 900 euro per maand, was ook na haar overlijden steeds gestort op de gezamenlijke bankrekening van moeder en zoon.
Volgens buurtbewoners in het tweehonderd zielen tellende Orsana Bormida vertelden dat de twee nauwelijks contact met andere dorpsbewoners hadden gehad sinds zij er acht jaar geleden waren komen wonen.
(Bron)

Geen opmerkingen: