dinsdag, januari 10, 2006

Man moet vader en moeder uit diepvries halen

ANGERS - Frankrijks hoogste gerechtshof heeft bepaald dat een man zijn dode ouders uit de vrieskist in de kelders van zijn kasteel moet halen. Het echtpaar zou aanhanger zijn van een theorie die ervan uit gaat dat mensen na hun dood kunnen worden ingevroren zodat ze ooit weer tot leven zijn te brengen. Dat heeft de advocaat van zoon Remy Martinot dinsdag meegedeeld.
Martinot moet zijn ouders nu op last van de rechter begraven of cremeren. Het lichaam van de vrouw werd na haar dood in 1984 al diepgevroren opgeslagen. Haar man organiseerde rondleidingen om de kosten van de vriesapparatuur te kunnen betalen. Hij volgde zijn vrouw toen hij in 2002 overleed.
De zoon vroeg daarna de autoriteiten om toestemming, maar daar stak het hof nu een stokje voor. De advocaat zei te overwegen naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens te stappen. Over de hele wereld zijn er meer mensen die zich na hun dood laten invriezen. Ze hopen dan ooit, als de wetenschap vergevorderd is, weer tot leven te worden gebracht.
(Bron)

Geen opmerkingen: