vrijdag, januari 13, 2006

Startlog komt met eerste weblogkrant

AMSTERDAM - De internetpagina Startlog begint volgende maand als eerste met een krant die volledig gevuld is met berichten afkomstig van weblogs. De tabloid verschijnt een keer in de week en is in eerste instantie gratis.
De weblogkrant bevat elke week het meest opmerkelijke nieuws afkomstig van de aangesloten weblogs. De weblogkrant wordt in eerste instantie in een oplage van 30.000 exemplaren gedrukt op lichtgroen papier. Al tientallen webloggers zouden toestemming hebben gegeven voor publicatie. Zo zijn in het 'nulnummer' artikelen te vinden afkomstig van weblogs als Sargasso.nl en Verbaljam.nl.
Startlog is een startpagina met links naar honderden weblogs die zijn ondergebracht in verschillende categorieën. Het idee om de berichten af te drukken ontstond een halfjaar geleden. Op de website van Bright valt een preview van de weblogkrant te zien.
Fleischbaum van Geenstijl noemt de weblogkrant van Startlog "ondoordacht". "Ze hebben de grote weblogs, zoals Retecool, Volkomenkut, Flabber en Geenstijl, niet om toestemming gevraagd", aldus één van de oprichters van één van de grootste weblogs van Nederland.
Geenstijl nam daarom volgens Fleischbaum zelf contact op met de initiatiefnemers. "We hebben verteld dat die toestemming er ook niet zal komen. Wij besteden een hoop tijd aan het creeëren van Geenstijl. Dan mag het niet zo zijn dat een derde partij daar dan goede sier mee gaat maken. Wij hebben besloten dat we die informatie exclusief voor Geenstijl willen houden."
Op zich vindt de weblogger van Geenstijl een weblogkrant een goed idee, "maar zorg er dan wel voor dat je logs om toesteming vraagt".
Startlog was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor een reactie.
(Bron)

Geen opmerkingen: