dinsdag, januari 10, 2006

Rabobank introduceert digitale nota

UTRECHT - De klanten van Rabobank kunnen voortaan hun acceptgiro's en digitale nota's ontvangen via internet. De nieuwe toepassing van de bank, 'Rabo Notabox ' maakt het handmatig overtypen of ondertekenen en naar de brievenbus lopen overbodig. De rekening komt online binnen bij de klant. "De klant kan met twee muisklikken de betaling online voldoen", aldus een woordvoerder van de bank dinsdag.
De nieuwe service is voorlopig alleen gericht op grote verzenders van acceptgiro's en consumenten. Bedrijven die vanaf dinsdag hun klanten de digitale nota's gaan aanbieden, zijn onder meer de postorderbedrijven Neckermann en Quelle en de kabelexploitanten Casema en Multikabel.
Rabobank verwacht dat er de komende paar jaar tientallen miljoenen digitale acceptgiro's verstuurd worden via de dienst.
Volgens de bank worden er jaarlijks tweehonderd miljoen acceptgiro's per post verstuurd.
Rabobank en TPG Post kondigden in 2004 al aan dat zij werkten aan een methode om acceptgiro's online te verwerken. TPG Post regelt de distributie van de rekeningen. Het bedrijf verzamelt de rekeningen die bedrijven verzenden en stuurt deze door naar de bank van de betaler.
Ook andere grootbanken werken aan de introductie van een digitale acceptgiro. ABN Amro heeft laten weten medio 2006 met een dergelijk betalingssysteem naar buiten te komen. Fortis vindt het Rabo-concept interessant, zei een woordvoerder. "We onderzoeken het."
(Bron)

Geen opmerkingen: