vrijdag, januari 13, 2006

Meisje kwam waarschijnlijk door verstikking om het leven

DOMMELEN - Het zesjarige meisje dat woensdag dood in een woning in Dommelen is aangetroffen, is waarschijnlijk door verstikking om het leven gekomen. Het Openbaar Ministerie in Den Bosch maakte dat vrijdag bekend. "Het voorlopig sectierapport wijst op verstikking als mogelijke doodsoorzaak", zo stelt justitie.
Het kinderlijkje werd woensdagochtend rond 10.30 uur door de grootouders gevonden in een woning aan de Olieslagerwei in Dommelen (gemeente Valkenswaard). Op dat moment was verder niemand in het huis aanwezig.
Woensdag hield de politie de moeder (31) van het meisje en een vriendin (28) aan. De politie trof het tweetal aan in een caravan aan de Peeldijk in Borkel en Schaft. Ze wilden zichzelf van het leven beroven, aldus de politie. De vrouwen zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven beide vastzitten.
De school van het meisje had geen aanwijzingen dat het niet goed zou zitten in het gezin. Ook bij de Bureaus Jeugdzorg van Noord-Brabant en Spijkenisse, waar het gezin volgens buurtbewoners oorspronkelijk vandaan komt, was het gezin niet bekend.
(Bron)

Geen opmerkingen: