woensdag, september 24, 2008

Amsterdammer doodgeschoten aan de Amsteldijk

AMSTERDAM - In Amsterdam heeft dinsdagavond een schietpartij plaatsgevonden, waarbij een 29-jarige Amsterdammer is omgekomen.
Volgens de politie gaat het om een afrekening. De Amsterdammer was een bekende van de politie, maar niet in de sfeer van de zware criminaliteit, aldus de politie.
De schietpartij vond rond half negen plaats op de hoek van de Amsteldijk en de Vrijheidslaan in Amsterdam-Zuid. Hulpverleners hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.
De schutter verplaatste zich volgens onbevestigde berichten op een scooter. Hij is nog steeds voortvluchtig.
BNR Nieuwsradio verpreidde woensdagochtend een bericht dat het zou gaan om een leraar van het TEC-college, waar in oktober vorig jaar een 16-jarige leerling werd doodgestoken door een 14-jarige klasgenoot.
Een woordvoerder van de school ontkende dit bericht. De man heeft vorig jaar stage gelopen op het TEC en is sinds dit schooljaar niet meer aan de school verbonden.
Leerlingen die zich woensdag voor de school hadden verzameld, zeiden echter dat ze drie weken geleden nog les van hem hebben gehad. De man gaf wiskunde, vertelden zij.
Sommige klassen kregen vrijaf nadat het nieuws bekend was geworden. Andere docenten besloten door te gaan met de les.
De moord op de Amsterdammer komt hard aan op de school. In een verklaring lieten zijn oud-collega's weten geschokt te zijn door de gebeurtenis. "Dat geldt ook voor leerlingen die hem hebben gekend."
(Bron)

Geen opmerkingen: