dinsdag, september 23, 2008

Zoon Democraat verdacht van hacken Palin

WASHINGTON - Een zoon van een Democratische politicus uit de Amerikaanse staat Tennessee wordt ervan verdacht te hebben ingebroken in de e-mailaccount van de Republikeinse vicepresidentskandidate Sarah Palin. Dat meldden lokale media in Tennessee maandagavond (plaatselijke tijd).
Agenten van de Amerikaanse federale recherche FBI hebben zondag een huiszoeking gedaan in de studentenkamer van David Kernell in de stad Knoxville. De verdachte is de zoon van Mike Kernell, een Democratisch lid van het Huis van Afgevaardigden van Tennessee.
Een woordvoerder van de FBI bevestigde dat er een onderzoek gaande is, maar benadrukte dat er nog geen aanklacht is ingediend.
De hacker, die op internet onder de schuilnaam Rubico door het leven gaat, plaatste vorige week een aantal familiefoto's en e-mails van Palin op internet, waaronder een bericht aan de vicegouverneur van Alaska.
Palin is momenteel onderwerp van onderzoek in de staat Alaska, vanwege beschuldigingen van machtsmisbruik. Ze zou een politieagent en ex-zwager hebben laten ontslaan.
Ook zou ze haar persoonlijke emailaccount voor werkgerelateerde mail hebben gebruikt, wat bij wet verboden is in de VS.
(Bron)

Geen opmerkingen: