dinsdag, september 23, 2008

Ophef over sponsoring voorlichtingssite zwangerschap

DEN HAAG - Het Ministerie voor Jeugd en Gezin laat de verwijzing naar zorgverzekeraar Agis op de website Hallo Wereld verwijderen. De Tweede Kamer is niet te spreken over de 4 ton die de zorgverzekeraar bijdroeg aan de website.
Volgens een woordvoerder van het ministerie was de zorgverzekeraar alleen vorig jaar maatschappelijke partner van Hallo Wereld, een website die via e-mails voorlichting geeft aan zwangere vrouwen en jonge moeders over gezondheid en opvoeding. PvdA, VVD en SP vinden het niet kunnen dat Agis deelnemers aan de website exclusief informatie over de eigen producten kon toesturen.
"De overheid hoort geen platform te bieden aan marketingdoeleinden van verzekeringsmaatschappijen", Zegt SP-fractievoorzitter Agnes Kant. "Van onafhankelijke informatievoorziening is dan geen sprake." Ze heeft minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin om opheldering gevraagd.
Volgens het ministerie kregen mensen die zich aanmeldden bij Hallo Wereld eenmalig een e-mail met de vraag of ze belangstelling hadden voor informatie over een niet nader genoemde zorgverzekering die is toegesneden op jonge gezinnen. Deelnemers die positief reageerden, kregen informatie van Agis.
De zorgverzekeraar was naast een aantal gezondheidsinstellingen maatschappelijk partner van de website. Het bedrag dat de zorgverzekeraar betaalde was bedoeld voor de ontwikkeling van de website. Inmiddels is Agis niet meer bij Hallo Wereld betrokken.
(Bron)

Geen opmerkingen: