woensdag, september 24, 2008

'Cursus roltrap lopen voor treinreizigers'

UTRECHT - Je moet rennen om de trein te halen. De roltrap naar het perron staat vol mensen die kennelijk geen haast hebben en ook geen ruimte laten voor wie dat wel heeft. Een situatie die veel ergernis oplevert bij treinreizigers.
Prorail gaat opnieuw proberen daar iets aan te doen. In Amersfoort komt een proef met voetstapjes op de roltrap. Die moeten mensen duidelijk maken dat zij rechts kunnen stilstaan, zodat de gehaaste medereizeiziger links kan passeren.
Donderdagochtend om 08.00 uur wordt de proef geïntroduceerd met een 'basiscursus roltrap nemen' door actrice Irene van der Aart.
"In veel landen, zoals Engeland, is het heel gebruikelijk dat mensen op de roltrap rechts staan en links kunnen passeren", aldus een woordvoerster van ProRail.
Er is al eerder geprobeerd de treinreiziger in Nederland wat "Engelse discipline" bij te brengen. Maar dat heeft kennelijk geen blijvend resultaat gehad.
(Bron)

De oorspronkelijke bedoeling was zelfs: gewoon dóórlopen, punt. Alleen blijven mensen min of meer automagisch stilstaan als de grond onder ze beweegt. Geen punt, als ze dan inderdaad maar rechts blijven staan zodat lopers er langs kunnen.

Geen opmerkingen: