woensdag, januari 18, 2006

'Gaswinning schaadt Wadden nauwelijks'

HILVERSUM Gaswinning in de Waddenzee zal het milieu nauwelijks schaden. Dat blijkt uit de milieu-effectrapportage, die is opgesteld met het oog op de gaswinning in het gebied door de NAM. Binnen de milieubeweging bestaan twijfels. Bodemdaling als gevolg van de gaswinning zou de natuur wel degelijk aantasten.
Tweede Kamer en kabinet vonden eind 2004 gaswinning in de Waddenzee wel verantwoord na een rapportage van de commissie-Meijer over mogelijke gevolgen van economische activiteiten in de Waddenzee. De milieu-effectrapportage is onderdeel van de procedure om een vergunning voor gaswinning te verstrekken.
Het ministerie van Economische Zaken begint donderdag de inspraakprocedure. Volgens een woordvoerder van de NAM kan het rapport nauwelijks verrassingen bevatten. De NAM zegt voor de opstelling van het rapport "veel contact" te hebben gehad met de milieubeweging.
Dit jaar zal duidelijk worden of de NAM een vergunning krijgt voor gaswinning in het Waddengebied.
(Bron)

In Drenthe zijn af en toe aardschokken door de gaswinning, en die installaties zien er niet echt mooi uit. Het zal wel doorgaan, en laten we hopen dat dit rapport gelijk heeft.

Geen opmerkingen: