zaterdag, januari 21, 2006

'Kind vindt vader minder belangrijk'

RIJSWIJK - Bijna eenderde van de mannen in Nederland brengt nauwelijks tijd door met de kinderen. Die vinden daarom hun vader minder belangrijk dan vijf jaar geleden. Dat blijkt uit een zaterdag in Trouw verschenen onderzoek van TNS-Nipo.
Het onderzoek 'De staat van het kind' is gehouden onder ruim vijfhonderd kinderen en evenveel ouders. Dezelfde enquête werd vijf jaar geleden ook al uitgevoerd.
Eind 2000 beschouwde nog ruim de helft van de kinderen tussen tien en achttien jaar zowel vader als moeder als belangrijkste opvoeder. Nu is dat gedaald tot 43 procent. Uit de huidige enquête blijkt dat ruim de helft van de kinderen de moeder het belangrijkst vindt, het aantal jongeren dat alleen de vader noemde daalde van 5 naar 4 procent.
Het zakgeld dat de ondervraagden krijgen is in zes jaar gedaald, net als hun bijverdiensten. Hun budget daalde zo ondanks de inflatie van ongeveer 100 naar 80 euro. Gemiddeld ontvangen kinderen 32 euro zakgeld per maand. Het meeste geld krijgen kinderen van arme ouders.
(Bron)

Rare vaders - ze weten niet wat ze missen.

Geen opmerkingen: