zaterdag, januari 21, 2006

Leraar verdacht van leveren drugs in jeugdgevangenis

VEENHUIZEN - Een leraar consumptieve technieken wordt ervan verdacht drugs te hebben geleverd aan gedetineerden van jeugdinrichting de Veenpoort in Veenhuizen. De leraar, in dienst van het Noorderpoortcollege en werkzaam op de school Het Poortje in de inrichting, is inmiddels geschorst.
De politie is begonnen met een onderzoek naar drugshandel in de jeugdgevangenis, maakte de algemeen directeur van Het Poortje vrijdag bekend.
Aanleiding voor het inschakelen van de politie vormt een intern onderzoek waaruit is gebleken dat jongeren drugs hebben gebruikt.
Dit is naar voren gekomen uit urinetesten die uit routine waren afgenomen. Bij meerdere jongeren werden sporen van amfetamine aangetroffen. Verklaringen van de betrokken jongeren leidden naar de leraar.
Naar aanleiding van de beschuldigingen van de jongens, besloot de directie een onaangekondigde controle met drugshonden in de Veenpoort te houden. De politie, die de controle uitvoerde, trof geen drugs aan. "Hieruit kunnen we concluderen dat het gaat om een incident", aldus de directeur.
(Bron)

Geen opmerkingen: